Dag 2
Om half 9 is onze groep weer bij elkaar gekomen. Samen zijn we op zoek gegaan naar een ontbijt gelegenheid, bij een bakkertje in de buurt wat croissants
gescoord. Om half 10 werden we bij het Sea house verwacht. Daar kregen we een korte training van Chris, een lid van Eurorelief (de Griekse organisatie waaronder wij werken). We hebben een quiz gedaan met verschillende vragen over de cultuur en het vluchtelingen kamp.
Daarna zijn we vertrokken naar kamp. Het was al aardig warm toen we aankwamen.
Eerst door de beveiliging. Hier moeten we elke dag onze badge laten zien en een handtekening zetten achter onze naam. Daarna heeft Cris veel uitgelegd over het kamp. Er zijn verschillende zones; rood, blauw geel en groen. Dit zijn de plekken waar verschillende vluchtelingen verblijven. Nieuwe vluchtelingen krijgen een plek bij elkaar, single mannen krijgen ook een plek bij elkaar. Zo worden alle mensen eigenlijk verdeeld in de zones. Voor kinderen zijn er primitieve klaslokalen, hier leren zij Engels en Grieks. Vandaag is er in Griekenland een feestdag, (iets met katholieken en Maria), daarom kregen de kinderen vandaag geen les.
Eigenlijk gaat het er in het kamp best georganiseerd aan toe, wij hadden verwacht dat er meer chaos zou zijn. Cris gaf aan dat overdag veel mensen een dutje doen of in hun tent blijven ivm de warmte, in de avond is er meer drukte door spelletjes en activiteiten met elkaar.
Wat belangrijke regels;
- altijd je badge meenemen
- Je naam laten inschrijven en uitschrijven
- Een Eurorelief vest pakken en een walkietalkie, hier kun je in contact blijven met je collega’s
- Als vrouw nooit alleen in het single man gedeelte komen
Na deze tour door het kamp hebben we onze membercares (mentoren) ontmoet. Joost en Eliana, zij wonen sinds een half jaar in Lesbos en begeleiden ons. Wat uitleg gekregen en daarna nog even met elkaar naar een strandje, vijf minuutjes bij ons vandaan, gegaan.
Vanavond stond er een teamavond gepland. Met het hele team van CRR (9 personen) hebben we avond gegeten en gezellig gekletst. Het was een gezellige avond!
Morgen is onze eerste officiële werkdag in het kamp Mavrovouni
Tot morgen;)
Hey Laura, allemaal heel spannend, al veel indrukken opgedaan. Nu morgen aan het werk. Succes, je kunt het! Knap dat je dit doet. Liefs van ons.